Onze missie

“Onze klanten oplossingen aanbieden die bestaande papieren workflows omzetten naar efficiëntere digitale equivalenten.”

Wie zijn we?

D Soft N.V. is opgericht in 1998 en staat gekend als een kleine, flexibele KMO. Het bedrijf is gevestigd in Merelbeke bij Gent. D Soft heeft verschillende producten en diensten ontwikkeld die het gebruik van elektronische documenten moet stimuleren en vereenvoudigen. Tot onze klanten behoren federale en lokale overheden in Nederland en België. Ook diverse privébedrijven doen een beroep op onze expertise. De competenties van de medewerkers situeren zich zowel op het .NET als op het J2EE domein.

Wij bieden onze klanten oplossingen aan die helpen bij het omzetten van papieren werkstromen naar digitale oplossingen. Een bekend voorbeeld daarvan is het succesvolle DocTrails. Maar ook het automatiseren van de logistieke administratie wordt door ons aangepakt. Veel bedrijven gebruiken onze software voor het uitwisselen van hun berichten zoals elektronische facturen.

“Met artificial en business intelligence zetten we stappen naar de toekomst”

Frank Delanghe, managing director van D Soft

D Soft kijkt verder

D Soft zal met artifical intelligence verder kunnen accelereren met DocTrails. En dankzij business intelligence zal de data die met DocTrails gegenereerd wordt op een intelligente manier ingezet kunnen worden. Met regressie analyse kan deze data immers ook voorspellend worden gebruikt.

Frank Delanghe, Managing Director van D Soft:

“In 2019 hebben we een flinke omzetgroei kunnen behalen doordat we ondermeer een groot maatwerkproject ‘DigiChambers‘ hebben mogen realiseren. Het digitale portaal voor de Kamers van Koophandel in België. Maar omdat we ook enorm geïnvesteerd hebben in productontwikkeling vertaalt die omzetgroei zich niet direct in winstgroei. Een van de producten waar veel tijd en dus geld in is gaan zitten is de doorontwikkling van de Zevij-Necomij catalogus. Daardoor bieden we nu een zo generiek mogelijke site aan, die door leden volledig op maat is in te richten. Zo zijn twee van onze vier activiteiten al belicht: maatwerk en e-commerce. Daarnaast zijn en blijven we natuurlijk zeer actief in berichtenverkeer, DocTrails bestaat inmiddels tien jaar, en in het veilig werken met digitale handtekeningen.”

Wat brengt de toekomst?

Voor de toekomst verwacht Frank Delanghe de grootste ontwikkeling bij DocTrails: “DocTrails is een prachtproduct, maar we zien dat er kansen liggen om het product beter en meer te gaan gebruiken. Het inregelen van DocTrails voor het elektronisch verwerken van elektronische facturen is complex en vaak ook handwerk. Daardoor gaat er vaak al bijna een maand voorbij voordat een nieuwe koppeling volledig operationeel is. Het blijft bewerkelijk en daarmee tijdrovend. En er blijft ook handwerk in zitten. Dat moet er uit als we werkelijk op willen schalen. Daarom gaan we in de komende jaren artificial intelligence inzetten om deze klus te klaren. De software tools die we nodig hebben zijn al beschikbaar en hebben zich bewezen. Wij gaan die nu integreren, zodat er een zelflerend systeem ontstaat. Zodra we daar in slagen kunnen we als D Soft verder opschalen, zonder nog geremd te worden door het gebrek aan goede ICT-ers.”

Binnen DocTrails worden enorme hoeveelheden data gegenereerd. Frank Delanghe: “Vanuit die data, denk aan factuurdata zoals product, prijs, omschrijving, datum, kunnen we informatie genereren. Zoals bijvoorbeeld de gemiddelde prijs voor een bezemsteel of de afzet in geografische zin. Maar in de komende jaren willen we een stap verder gaan. Door ook business intelligence in te zetten willen we het verleden gaan gebruiken om voorspellingen te doen over de toekomst. De data zijn voorhanden, die gaan we optimaal inzetten om inzicht te geven en om zowel de leden als de toeleveranciers te ondersteunen bij het nemen van beslissingen voor de toekomst.

Dat is geen verrekijken, want vijf jaar vooruit kijken is een eeuwigheid in IT. Het is realiteit in de zeer nabije toekomst, want de data én de techniek zijn al beschikbaar. Ik ben ervan overtuigd dat we op die manier onze leidende rol blijven behouden en dat we die ook breder dan alleen in België en Nederland gaan inzetten.”

Onze diensten

DigiChambers

De DigiChambers applicatie maakt gebruik van het iSigner platform. Het doel van dit project was de ontwikkeling van een toepassing voor het online document, het Certificaat van Oorsprong. Dit document kan worden gebruikt bij ondernemers, medewerkers van DigiChambers, de Kamer van Koophandel en de Federale Overheid. Deze website laat de ondernemers toe om certificaten van oorsprong elektronisch in te vullen, te ondertekenen, te versturen en af te drukken.

Lees meer…

eATA-carnet

Het doel van dit project was de ontwikkeling van een toepassing om online ATA/CPD-carnets aan te vragen bij de Kamer van Koophandel, door ondernemers, medewerkers van de Kamer van Koophandel en Federale Overheid. De website laat ondernemingen toe om een carnet in te vullen, te verzenden en af te drukken.

Lees meer…

DocZend

DocZend is een webapplicatie specifiek bedoeld om grote bestanden (tot 6 Gigabyte) op een veilige en betrouwbare wijze te verzenden via het internet.

Lees meer…

 

Onze visie

“De gecombineerde inspanning van onze op maat gemaakte software ontwikkeling en in-house product suite biedt een oplossing om de overgang te maken van een op papier gebaseerde workflow naar een digitaal equivalent. Van nature biedt een digitaal equivalente workflow meer veiligheid, is efficiënter, bespaart op de totale kosten, heeft minder impact op het milieu en creëert zo de waarde voor onze klanten.”