De Nederlandse Inkoopcombinatie voor de Installatietechniek (NiCI) is een professionele inkoopcombinatie voor installatiebedrijven actief in de W- en E-sector. NiCI heeft als doelstelling om zowel de omzet als de marge te verhogen voor haar deelnemers. Daarnaast is tijdbesparing een belangrijke doelstelling van NiCI voor haar deelnemende installatiebedrijven.

De bundeling van inkoopkracht van de deelnemers van NiCI versterkt de marktpositie van haar individuele deelnemers. Daarnaast zorgt de vakkundige data analyse en ervaring van de medewerkers voor een optimale prijsstelling.

De integratie van de DocTrails oplossing van D Soft was eenvoudig uit te voeren binnen de bestaande ICT infrastructuur van NiCI en maakt de uitwisseling van elektronische berichten mogelijk om op een efficiënte en gestructureerde manier.

Berichten kunnen worden afgeleverd via het portaal, X-400 of via de DocTrails connector. In het portaal krijgt de gebruiker een gedetailleerd overzicht van de binnenkomende, uitgaande en foutieve berichten. DocTrails zorgt ervoor dat de elektronische handelsdocumenten worden voorzien van een elektronische handtekening zodat de oorsprong en het uniek zijn is gegarandeerd.