De dienst nWro Signing is een SOAP-webservice op het iSigner-platform van D Soft, in combinatie met een op een Hardware Security Module (HSM) gehost PKI overheidcertificaat van de klant.

Om de webservice aan te kunnen roepen moet voor de klant een PKI overheidcertificaat worden gegenereerd op de HSM. Alsook wordt een account aangemaakt op het iSigner-platform. De webservice dient aangeroepen te worden vanuit een RO-applicatie. Van daaruit kan een zogenaamd Geleideformulier of Manifest, beide in de vorm van een XML-bericht, naar het iSigner-platform worden gestuurd.

Op het iSigner-platform wordt het Geleideformulier of Manifest elektronisch ondertekend met behulp van het PKIoverheid-certificaat van de betreffende klant op de HSM. Na ondertekening wordt het XML-bestand teruggestuurd naar de RO-applicatie.

Vandaag gebruiken er meer dan 250 gemeenten de nWro signing toepassing.

RO-applicaties met integratie nWro-signing

Om nWro-signing als webservice te integreren stelt KPN aan leveranciers van RO-applicaties een Software Development Kit (SDK) ter beschikking. Met behulp van de SDK kan een leverancier de signing service integreren in zijn applicatie. Naast detail-documentatie over de webservices bevat de SDK software-code om de SOAP-calls te implementeren.

 

Volgende partners hebben een integratie gerealiseerd met de nWro Signing-dienst: