top of page

Vacature

Senior Data Scientist

Waar ga je aan werken?
Als Senior Data Scientist speel je een cruciale rol binnen ons snelgroeiende bedrijf D Soft, waar het succes steeds meer afhankelijk is van data. Je bent verantwoordelijk voor de dataverrijkingspijplijnen en Master Data Management-oplossingen van D Soft, evenals voor de analyse- en rapportagekant.
Je gebruikt je vaardigheden als Data Scientist om gegevens met betrekking tot onze softwareoplossingen te verzamelen en te verwerken. Vervolgens gebruik je deze gegevens om inzichten te genereren en statistische modellen te ontwikkelen om het bedrijf te helpen onze klanten nog beter te begrijpen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor data governance en bedrijfsrapportage.
Met jouw expertise haal je heldere inzichten uit grote en complexe datasets en communiceer je deze resultaten op een begrijpelijke manier naar verschillende belanghebbenden binnen de organisatie, waaronder senior leiders, bedrijfseigenaren, software engineers en andere specialisten. Dankzij jouw bedrijfsinzicht stel je het management in staat diepgaander inzicht te krijgen in de bedrijfsactiviteiten, wat de basis vormt voor alle zakelijke beslissingen.
 
Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Verantwoordelijkheid nemen voor alle inzichten en rapportages binnen het bedrijf.

 • Gegevens verzamelen en verwerken, ontbrekende gegevens identificeren en gegevens analyseren om antwoorden te vinden op specifieke vragen.

 • Ontwikkelen, implementeren en onderhouden van onze databases.

 • Voorbereiden van datarapporten voor managementteams en belanghebbenden, datavisualisaties maken en deze op een begrijpelijke manier presenteren.

 
Wat breng je mee?

 • Het vermogen om teamleden te motiveren om data-gestuurde beslissingen te nemen.

 • Enthousiasme voor alle aspecten van datagerelateerde zaken, een detective-mentaliteit, sterke aandacht voor detail en de vaardigheid om complexe analyses te vertalen voor zowel technische als niet-technische doelgroepen.

 • Ervaring met tools zoals MongoDB, Elastic, en als je eerder hebt gewerkt in een complexe cloudgebaseerde infrastructuur (bijvoorbeeld Google Cloud Platform), is dat een pluspunt, evenals statistische kennis.

 • Zelfstandig werken en het vermogen om de juiste vragen te stellen, zodat je asynchroon kunt werken.

 • Uitstekende vaardigheden op het gebied van datavisualisatie en de bereidheid om rapporten te ontwikkelen en te onderhouden.

 • Sterke presentatie- en communicatievaardigheden, met name het vermogen om complexe analytische gegevensconcepten begrijpelijk uit te leggen aan zowel niet-specialisten als experts in andere vakgebieden.

 • Een nieuwsgierige aard en een natuurlijke neiging om proactief diepgaand in gegevens te duiken om nieuwe inzichten te ontdekken.


Wat wij bieden:
Bij D Soft maak je deel uit van een innovatieve en uitdagende werkomgeving met een ondernemende sfeer. Als groeiend bedrijf zijn er volop carrièremogelijkheden beschikbaar. We bieden de benodigde opleiding om je expertise en kennis verder te ontwikkelen. Je zult werken op ons hoofdkantoor in Merelbeke.

Als ons bedrijf, de sfeer en de functieomschrijving je aanspreken, neem dan contact met ons op  en we zullen zo snel mogelijk een afspraak met je maken. We kijken uit naar je sollicitatie!
bottom of page