De basis van de huidige inkoopcombinatie Ferney werd in 1991 gelegd, toen inkooporganisaties Nivij-Het Noorden en Uniferro met elkaar fuseerden. Zo ontstond een van de grootste inkoopcombinaties voor ijzerwaren van Nederland. De nieuwe organisatie groeide snel, zowel in aantal leden als in aantal leveranciers. Inmiddels is Ferney uitgegroeid tot een professionele organisatie met 42 zelfstandig opererende leden.

Ferney is gevestigd in Heerhugowaard, Noord-Holland, waar dagelijks 42 fte’s aan het werk zijn. Ferney werkt nauw samen met haar leden; technische groothandels in de bouw en industrie. Innovatie staat bij Ferney hoog in het vaandel, want door te vernieuwen kunnen we onze sterke positie vasthouden en verbeteren.

Applicatie

Voor Ferney ontwierp D Soft een applicatie die gebaseerd op DocTrails. Deze oplossing zorgt voor de vertaling en opvolging van de diverse berichttypes en -formaten tussen leden, leveranciers en Ferney zelf. Gebruikers sturen berichten naar het Ferney platform via X.400, AS2, via het portaal of via een component die draait binnen het eigen netwerk: de DocTrails Connector. Deze connector zorgt voor een veilige communicatie tussen de verschillende applicaties.

Voordelen

De voordelen van een papierloze communicatie met hun leden en leveranciers waren al geruime tijd duidelijk bij Ferney. Men koos bij Ferney op basis van de doelstellingen en uitgangspunten voor de DocTrails oplossing. Deze oplossing is immers eenvoudig te integreren in de bestaande toepassing en ICT infrastructuur en ondersteunt de elektronische uitwisseling van handelstransacties op professionele wijze. Orders van leden aan leveranciers en aan Ferney worden gekoppeld aan de bijhorende orderbevestiging, paklijst en factuur. DocTrails voorziet de elektronische handelsdocumenten van een elektronische handtekening en de oorsprong en het uniek zijn is gegarandeerd.