Zevij-Necomij is een inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel. Met een omzet van ruim €500 miljoen is Zevij-Necomij daarom één van de grootste inkooporganisaties in de branche. Zevij-Necomij is al bijna 25 jaar bezig met EDI waarvan de laatste 10 jaar zeer actief. De communicatie ging via FTP en het X.400 netwerk waarbij verschillende software pakketten werden gebruikt. Het aantal bestandsformaten was beperkt en voor het aanpassen ervan was Zevij-Necomij bovendien afhankelijk van derden. De belangrijkste openstaande wensen waren papierloos factureren en het kunnen verzenden van Pricat berichten. Om dit te verwezenlijken koos Zevij-Necomij daarom voor de DocTrails oplossing van D Soft. Dagelijks verstuurt Zevij-Necomij nu, via de oplossing van D Soft, duizenden elektronische facturen naar de aangesloten leden. Momenteel zijn er zo’n 40 groothandels met in totaal 540 vestigingen in Nederland en België, aangesloten bij Zevij-Necomij.

Voordelen

  • Efficiëntieverbetering en kostenbesparing op de afdeling
  • Snellere betaling van de factuur
  • Automatisch importeren van Zevij-Necomij-orders en orders van de aangesloten groothandels bij Zevij-Necomij
  • Toegang tot een archief van alle digitale documenten in het EDI Portaal
  • Besparing van papier en portokosten
  • Veilig en foutloos werken

Zevij-Necomij is koploper op het gebied van papierloze administratie via EDI. Dat maakt niet alleen dat de administratie van alle inkoop die via Zevij-Necomij verloopt uiterst snel, efficiënt en kostenbesparend verloopt. Het betekent ook dat Zevij-Necomij beschikt over enorme hoeveelheden data Via de Business Intelligence tool van Zevij-Necomij kan hier zeer interessante informatie uit kan worden gegenereerd. Voor zowel de aangesloten groothandels als de leveranciers. Doordat de administratieve processen zo soepel verlopen, kiezen veel leden ervoor om ook de factuurstroom voor orders ook via Zevij-Necomij te laten verlopen.

Alle documenten in het bestandsformaat kunnen naar het eigen systeem verzonden worden. Het EDI Portaal zorgt voor het omzetten van deze documenten in het gewenste formaat van de ontvanger. Alle gestructureerde formaten en kanalen worden ondersteund. Zo kan Zevij-Necomij met ieder ERP pakket of andere administratieve software, die in staat is zakelijke berichten te in- en/of exporteren, communiceren. Het gebruik van het EDI Portaal is gratis voor alle bij Zevij-Necomij aangesloten bedrijven.

In elk gewenst formaat: XML, EDIFACT, CSV, ASCII, UBL. Via diverse kanalen: (S)FTP, AS2, DocTrails Connector E-mail, Http(S), X.400…