De Federatie van Belgische Kamers van Koophandel is een koepelorganisatie voor alle kamers van koophandel in België. Daarnaast vertegenwoordigt zij ook de belangen van 33 Belgisch-Luxemburgse kamers van koophandel in het buitenland.

D Soft ontwikkelde voor de Belgian Chambers het DigiChambers platform en de eATA carnets toepassingen.

iSigner werd geïntegreerd in het DigiChambers platform om de authenticiteit en integriteit van de oorsprongscertificaten te garanderen.

DigiChambers

Het doel van dit project was het ontwikkelen van een toepassing voor het online aanvragen en uitreiken van het niet-preferentiële oorsprongscertificaat. Dankzij DigiChambers kunnen bedrijven hun certificaten van oorsprong zodoende op afstand bestellen. Een bedrijf dient zich op het platform te registreren evenals de algemene voorwaarden in te vullen. Na goedkeuring van de registratie kan het bedrijf zijn certificaataanvragen online indienen. Een medewerker van de Kamer van Koophandel zal deze goed- of afkeuren.

 

eATA

Het doel van dit project was het ontwikkelen van een toepassing voor het online aanvragen van ATA/CPD-carnets. Ondernemers, medewerkers bij de Kamer van Koophandel en medewerkers bij DigiChambers gebruiken deze applicatie. De website moet ondernemers toelaten om het ATA/CPD-carnet op elektronische wijze in te vullen, te ondertekenen, in te dienen en te laten afdrukken.

 

“De nieuwe versie van DigiChambers is intuïtiever en gebruiksvriendelijker,”  zegt Christophe Coulie van de Federatie die het hele ontwikkelingstraject van nabij heeft opgevolgd. “Door een goede API willen we de communicatie met de systemen van onze klanten nog makkelijker maken. Verder hebben we DigiChambers zo geconcipieerd dat nieuwe technologieën zoals blockchain kunnen worden geïntegreerd.”