top of page

CUSTOMER CASES

Zevij-Necomij gebruikt DocTrails ruim 10 jaar als geavanceerd platform voor berichtenverkeer. 

Zevij-Necomij is een inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel. Met een omzet van ruim €500 miljoen is Zevij-Necomij daarom één van de grootste inkooporganisaties in de branche. Zevij-Necomij is al bijna 25 jaar bezig met EDI waarvan de laatste 10 jaar zeer actief. De communicatie ging via FTP en het X.400 netwerk waarbij verschillende software pakketten werden gebruikt. Het aantal bestandsformaten was beperkt en voor het aanpassen ervan was Zevij-Necomij bovendien afhankelijk van derden. De belangrijkste openstaande wensen waren papierloos factureren en het kunnen verzenden van Pricat berichten. Om dit te verwezenlijken koos Zevij-Necomij daarom voor de DocTrails oplossing van D Soft.  Momenteel zijn er zo’n 40 groothandels met in totaal 540 vestigingen in Nederland en België, aangesloten bij Zevij-Necomij.

Zevij-Necomij is koploper op het gebied van papierloze administratie via EDI. Dat maakt niet alleen dat de administratie van alle inkoop die via Zevij-Necomij verloopt uiterst snel, efficiënt en kostenbesparend verloopt. Het betekent ook dat Zevij-Necomij beschikt over enorme hoeveelheden data. Via de Business Intelligence tool van Zevij-Necomij kan hier zeer interessante informatie uit worden gegenereerd. Voor zowel de aangesloten groothandels als de leveranciers. Doordat de administratieve processen zo soepel verlopen, kiezen veel leden ervoor om ook de factuurstroom voor orders ook via Zevij-Necomij te laten verlopen.

Alle documenten in het bestandsformaat kunnen naar het eigen systeem verzonden worden. Het EDI Portaal zorgt voor het omzetten van deze documenten in het gewenste formaat van de ontvanger. Alle gestructureerde formaten en kanalen worden ondersteund. Zo kan Zevij-Necomij met ieder ERP pakket of andere administratieve software, die in staat is zakelijke berichten te in- en/of exporteren, communiceren. Het gebruik van het EDI Portaal is gratis voor alle bij Zevij-Necomij aangesloten bedrijven.

In elk gewenst formaat: XML, EDIFACT, CSV, ASCII, UBL. Via diverse kanalen: (S)FTP, AS2, DocTrails Connector E-mail, HTTP(S), X.400…

D Soft recommended!

D Soft is voor Zevij-Necomij al vele jaren een goede en betrouwbare partner waarbij de oplossingen DocTrails en DocFlows niet meer weg te denken zijn in de digitale bedrijfsprocessen.

Gebruikerservaring DocTrails en DocFlows

Zevij-Necomij gebruikt DocTrails en DocFlows om de keten verder te digitaliseren. Het DocTrails portaal zet documenten om naar het gewenste formaat van de ontvanger en ondersteunt alle gestructureerde formaten. DocFlows is gebaseerd op Machine Learning-technologie en ingebouwde logica op maat. Elke stap in het proces is bepaald door vertrouwensscores. DocFlows selecteert de kandidaat met de hoogste score en leert van dat proces. 

Beter proces met waardevolle functies

Dankzij de oplossingen van D Soft is er efficiëntieverbetering en kostenbesparing op de afdeling en worden facturen vlugger betaald.

Nog enkele voordelen op een rijtje:

  • Toegang tot een archief van alle digitale documenten in het EDI Portaal

  • Besparing van papier en portokosten

  • Veilig en foutloos werken

  • Automatisch importeren van Zevij-Necomij-orders en orders van de aangesloten groothandels bij Zevij-Necomij

bottom of page